Actualitatea delegaţiei

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa, la 3-4 aprilie 2019, la Washington DC, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO.

Evenimentul va avea o puternică încărcătură simbolică, marcând împlinirea a 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice. Astfel, în prima zi a reuniunii vor fi organizate o serie de evenimente oficiale menite să celebreze aniversarea NATO și să evidențieze evoluția acesteia prin evocarea momentelor care i-au asigurat succesul și longevitatea.

A doua zi a programului ministerial va include două reuniuni și un dejun de lucru în format aliat. Aceste sesiuni vor oferi prilejul analizării situației actuale de securitate la nivel euro-atlantic și internațional și a rolului NATO în acest context.

La finalul reuniunii va fi adoptată o Declarație comună.

Informații suplimentare

NATO a fost înființată prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la data de 4 aprilie 1949 de SUA, Canada și 10 state europene. În prezent, Alianța Nord-Atlantică cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord. Scopul esențial al NATO este acela de a asigura libertatea şi securitatea tuturor membrilor săi prin mijloace politice şi militare, în conformitate cu Tratatul Nord-Atlantic şi cu principiile Cartei Națiunilor Unite.

 

In prim plan

NATO Secretary General appoints Mircea Geoana as next Deputy Secretary General

17.07.2019

NATO Secretary General Jens Stoltenberg has decided to appoint Mircea Geoana from Romania as the next Deputy Secretary…

Numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO

17.07.2019

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia…

Cea de-a doua zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO de la Bruxelles

27.06.2019

Miniştrii apărării din ţările aliate au avut joi, 27 iunie, în cea de-a doua zi a reuniunii, un schimb de opinii pe…