Actualitatea delegaţiei

Numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică. Preluarea acestei funcții de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experiența și calitățile profesionale ale candidatului român și reprezintă, totodată, o recunoaștere deosebită a rolului și contribuției semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă convingerea că numirea domnului Mircea Geoană în această importantă funcție va contribui la consolidarea în continuare a rolului și misiunii NATO de securitate și apărare colectivă a spațiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate și al cetățenilor lor.

Informații suplimentare:

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la București. A urmat cursurile Institutului Politehnic București, ale Facultății de Drept din București, precum și ale École Nationale d’Administration (promoția Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul si președintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost președinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe și ambasador al României la Washington. Preluarea funcției de Secretar General adjunct va avea loc în luna octombrie 2019

In prim plan

Numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO

17.07.2019

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia…

NATO Secretary General appoints Mircea Geoana as next Deputy Secretary General

17.07.2019

NATO Secretary General Jens Stoltenberg has decided to appoint Mircea Geoana from Romania as the next Deputy Secretary…

Cea de-a doua zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO de la Bruxelles

27.06.2019

Miniştrii apărării din ţările aliate au avut joi, 27 iunie, în cea de-a doua zi a reuniunii, un schimb de opinii pe…