Actualitatea delegaţiei

Numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică. Preluarea acestei funcții de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experiența și calitățile profesionale ale candidatului român și reprezintă, totodată, o recunoaștere deosebită a rolului și contribuției semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă convingerea că numirea domnului Mircea Geoană în această importantă funcție va contribui la consolidarea în continuare a rolului și misiunii NATO de securitate și apărare colectivă a spațiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate și al cetățenilor lor.

Informații suplimentare:

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la București. A urmat cursurile Institutului Politehnic București, ale Facultății de Drept din București, precum și ale École Nationale d’Administration (promoția Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul si președintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost președinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe și ambasador al României la Washington. Preluarea funcției de Secretar General adjunct va avea loc în luna octombrie 2019

In prim plan

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la Reuniunea Liderilor

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al…

Declarații de presă susținute de Președintele României la finalul Reuniunii Liderilor de la Londra

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al Marii…

London Declaration

04.12.2019

Issued by NATO Leaders at their meeting in London 3-4 December 2019 Today, we gather in London, NATO’s first…