Actualitatea delegaţiei

Întâlnirea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul polonez, Jacek Czaputowicz

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, în marja reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO.

Dialogul a evidențiat anvergura și complexitatea relațiilor româno-poloneze, confirmate inclusiv de multitudinea de contacte la toate nivelurile.

În contextul împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic și a 100 de ani de relații diplomatice româno-poloneze, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru valorificarea, la un nivel superior, a oportunităților de cooperare bilaterală, pornind de la relațiile tradiționale de prietenie, dar și de la viziunile similare pe multiple dosare de actualitate la nivel european și regional, cu accent asupra vecinătății estice și a aspectelor de securitate pe flancul estic al NATO.

În acest context, șeful diplomației române a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre România și Polonia în materie de securitate, în cadrul formatului B9 și a trilateralei România-Polonia-Turcia, respectiv în cadrul Inițiativei celor 3 Mări. 

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre cooperarea regională,  cu accent asupra situației din Ucraina. 

In prim plan

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la Reuniunea Liderilor

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al…

Declarații de presă susținute de Președintele României la finalul Reuniunii Liderilor de la Londra

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al Marii…

London Declaration

04.12.2019

Issued by NATO Leaders at their meeting in London 3-4 December 2019 Today, we gather in London, NATO’s first…