Actualitatea delegaţiei

Întâlnirea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul polonez, Jacek Czaputowicz

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, în marja reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO.

Dialogul a evidențiat anvergura și complexitatea relațiilor româno-poloneze, confirmate inclusiv de multitudinea de contacte la toate nivelurile.

În contextul împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic și a 100 de ani de relații diplomatice româno-poloneze, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru valorificarea, la un nivel superior, a oportunităților de cooperare bilaterală, pornind de la relațiile tradiționale de prietenie, dar și de la viziunile similare pe multiple dosare de actualitate la nivel european și regional, cu accent asupra vecinătății estice și a aspectelor de securitate pe flancul estic al NATO.

În acest context, șeful diplomației române a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre România și Polonia în materie de securitate, în cadrul formatului B9 și a trilateralei România-Polonia-Turcia, respectiv în cadrul Inițiativei celor 3 Mări. 

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre cooperarea regională,  cu accent asupra situației din Ucraina. 

In prim plan

NATO Secretary General highlights Romania’s contributions to Euro-Atlantic security

09.01.2020

Secretary General Jens Stoltenberg underscored Romania’s valued contributions to NATO in a meeting with Prime Minister…

Joint press point with NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Prime Minister of Romania, Ludovic Orban

09.01.2020

Last Last updated: 09 Jan. 2020 15:10 (As delivered) Prime Minister Orban, Ludovic, A…

Visit to NATO by the Prime Minister of Romania

07.01.2020

On Thursday 09 January 2020, the NATO Secretary General, Mr. Jens Stoltenberg, will meet the Prime Minister of Romania, Mr.…