Actualitatea delegaţiei

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul afacerilor externe din Estonia, Urmas Reinsalu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întâlnire bilaterală cu omologul său din Estonia, Urmas Reinsalu, în contextul participării la reuniunea ministerială NATO de la Bruxelles.

Cei doi miniștri au salutat nivelul relațiilor bilaterale și au convenit asupra importanței creșterii schimburilor comerciale și a investițiilor între cele două state.

Șeful diplomației române a evidențiat interesul țării noastre de a aprofunda cooperarea cu Estonia în domeniul e-guvernării și digitalizării și a subliniat dinamica pozitivă înregistrată în cursul acestui an cu privire la apărarea cibernetică.

Ministrul Bogdan Aurescu și omologul eston au subliniat, totodată, interesul de a continua cooperarea în domeniul securității și apărării, inclusiv în cadrul B9, pornind de la similitudinea de poziții cu privire la situația de securitate pe flancul estic al NATO.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat buna cooperare cu Estonia în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, inclusiv din perspectiva următorului Summit care va fi găzduit de Estonia anul viitor și a discutat în detaliu împreună cu omologul său obiectivele acestui Summit, plecând de la expertiza României acumulată prin organizarea Summit-ului de succes al Inițiativei din 2018, găzduit de Președintele Klaus Iohannis. 

In prim plan

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la Reuniunea Liderilor

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al…

Declarații de presă susținute de Președintele României la finalul Reuniunii Liderilor de la Londra

04.12.2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 decembrie a.c., la Watford (Regatul Unit al Marii…

London Declaration

04.12.2019

Issued by NATO Leaders at their meeting in London 3-4 December 2019 Today, we gather in London, NATO’s first…