Actualitatea delegaţiei

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu omologul britanic

Joi, 16 februarie, la Bruxelles, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, a avut o întâlnire cu secretarul britanic pentru apărare, Michael Fallon. Întrevederea s-a desfăşurat în marja participării la Reuniunea Ministerială NATO şi a avut ca obiectiv principal discutarea modalităţilor de consolidare a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre Marea Britanie şi România.

Ministrul apărării naţionale a evidenţiat intensificarea dialogului politico-militar de nivel înalt şi creşterea calitativă şi cantitativă a activităţilor de cooperare practică desfăşurate în comun cu forţele armate britanice şi a adresat mulţumiri pentru participarea substanţială a militarilor britanici în cadrul exerciţiilor multinaţionale care se desfăşoară în România, în toate cele trei domenii operaţionale – terestru, aerian şi maritim.

Oficialul român a apreciat sprijinul constant şi solid al Marii Britanii în direcţia implementării iniţiativelor subsumate prezenţei înaintate a NATO pentru România şi la Marea Neagră şi a exprimat dorinţa ca această susţinere să fie continuată pe parcursul anului 2017.

Secretarul britanic pentru apărare a reconfirmat angajamentul de substanţă al Londrei pentru intensificarea cooperării practice militare cu România, cu accent pe domeniile instruire şi exerciţii multinaţionale, informaţii pentru apărare, logistică şi cooperare tehnico-militară. A subliniat semnificaţia strategică a creşterii prezenţei forţelor terestre britanice la exerciţiile din România, a capabilităţilor navale britanice în apele Mării Negre şi a dislocării aeronavelor Typhoon ale Armatei Regale la Mihail Kogălniceanu, în cursul acestui an, pentru a participa la operaţiile de poliţie aeriană pentru flancul sudic al Alianţei şi la alte activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române.

 

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu asistenți ai secretarului general al NATO

22.02.2017

Alături de întâlnirea cu secretarul general adjunct, programul vizitei la sediul NATO a secretarului de stat pentru…

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu adjunctul secretarului general al NATO Rose Gottemoeller

22.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a întreprins, în…

Vizita la NATO a secretarului de stat George Ciamba

21.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, se va deplasa, în…