Actualitatea delegaţiei

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu omologul croat

În a doua zi a reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, ministrul român al apărării, Gabriel Leș, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul croat, Damir Krističević, cu o agendă centrată pe modalităţile de intensificare a cooperării în domeniul apărării.

În cadrul discuţiilor, ministrul apărării naţionale a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre NATO şi UE, precum şi importanţa cooperării militare practice la nivelul tuturor categoriilor de forţe armate. Demnitarul român a evidenţiat cooperarea în cadrul organizaţiilor regionale şi a invitat forţele armate croate să participe la exerciţiile multinaţionale planificate de România.

Partea croată a reliefat susţinerea pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare între forţele armate ale celor două ţări şi a solicitat împărtăşirea experienţei rezultate din derularea de către România a programului de achiziţie a avionului multirol F-16. În acest sens, s-a stabilit ca o delegaţie a Ministerului croat al apărării să efectueze o vizită în România în vederea prezentării modalităţilor de derulare a programului, inclusiv pe dimensiunea de modernizare a infrastructurii specifice.

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu asistenți ai secretarului general al NATO

22.02.2017

Alături de întâlnirea cu secretarul general adjunct, programul vizitei la sediul NATO a secretarului de stat pentru…

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu adjunctul secretarului general al NATO Rose Gottemoeller

22.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a întreprins, în…

Vizita la NATO a secretarului de stat George Ciamba

21.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, se va deplasa, în…