Home

Bun venit pe pagina Delegaţiei Permanente a României la NATO!

Această pagină a fost creată pentru a a oferi utilizatorilor interesaţi elemente relevante legate de activitatea şi profilul României ca membru al Alianţei Nord – Atlantice, precum şi link-uri către pagini-web ale altor instituţii din România.

 

România a devenit în mod oficial membru al Alianţei pe data de 29 martie 2004, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

 

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia. Aderarea a reprezentat o evoluţie majoră, cu o influenţă decisivă asupra politicii externe şi interne a României. Statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice reprezintă garanţia securităţii, esenţială pentru asigurarea dezvoltării ţării şi a unui viitor prosper pentru cetăţenii săi.

 

România deţine un rol activ în cadrul NATO prin promovarea valorilor şi obiectivelor Alianţei, participarea la operaţiuni şi misiuni ale Alianţei, implicarea activă în procesul de transformare a organizaţiei.

 

Vă mulţumim pentru interesul pe care îl manifestaţi faţă de activitatea României în cadrul NATO şi sperăm că informaţiile oferite vă sunt de un real folos.

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu asistenți ai secretarului general al NATO

22.02.2017

Alături de întâlnirea cu secretarul general adjunct, programul vizitei la sediul NATO a secretarului de stat pentru…

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu adjunctul secretarului general al NATO Rose Gottemoeller

22.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a întreprins, în…

Vizita la NATO a secretarului de stat George Ciamba

21.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, se va deplasa, în…