Home

Bun venit pe pagina Delegaţiei Permanente a României la NATO!

Această pagină a fost creată pentru a a oferi utilizatorilor interesaţi elemente relevante legate de activitatea şi profilul României ca membru al Alianţei Nord – Atlantice, precum şi link-uri către pagini-web ale altor instituţii din România.

 

România a devenit în mod oficial membru al Alianţei pe data de 29 martie 2004, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

 

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia. Aderarea a reprezentat o evoluţie majoră, cu o influenţă decisivă asupra politicii externe şi interne a României. Statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice reprezintă garanţia securităţii, esenţială pentru asigurarea dezvoltării ţării şi a unui viitor prosper pentru cetăţenii săi.

 

România deţine un rol activ în cadrul NATO prin promovarea valorilor şi obiectivelor Alianţei, participarea la operaţiuni şi misiuni ale Alianţei, implicarea activă în procesul de transformare a organizaţiei.

 

Vă mulţumim pentru interesul pe care îl manifestaţi faţă de activitatea României în cadrul NATO şi sperăm că informaţiile oferite vă sunt de un real folos.

In prim plan

Numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO

17.07.2019

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia…

NATO Secretary General appoints Mircea Geoana as next Deputy Secretary General

17.07.2019

NATO Secretary General Jens Stoltenberg has decided to appoint Mircea Geoana from Romania as the next Deputy Secretary…

Cea de-a doua zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO de la Bruxelles

27.06.2019

Miniştrii apărării din ţările aliate au avut joi, 27 iunie, în cea de-a doua zi a reuniunii, un schimb de opinii pe…