România în NATO

Punct de contact NATO-Georgia

Începand cu 1 ianuarie 2013,  România a preluat mandatul de țară NATO Ambasadă Punct de Contact (CPE). În luarea acestei decizii un rol important l-a avut atât contribuţia României la dezvoltarea relaţiilor cu partenerii, în cadrul NATO, cât şi calitatea relațiilor bilaterale. O ceremonie oficială a fost dedicată preluării mandatului de către Ambasada României la Tibilisi, context ȋn care oficiali NATO şi georgieni au mulţumit Bucureştiului  pentru rolul asumat.

În noua sa calitate, România va continua să sprijine eforturile Georgiei de integrare euro-atlantică, cooperând cu autorităţile georgiene şi cu alte state membre ale Noului Grup de Prieteni ai Georgiei, în spiritul Deciziei Summitului de la Bucureşti în vederea consolidării progreselor deja înregistrate şi fructifcăriii rezultatelor  cooperării practice dintre NATO şi Georgia.

Cooperarea României cu oficialii georgieni şi cu instituţíile statului va avea ca scop creşterea nivelului de cunoaştere a opiniei publice din Georgia privind substanța relaţiilor NATO-Georgia, importanța reformele democratice întreprinse, prevâzute în ANP, şi aprecierea Aliaților  pentru contribuția remarcabilă la operațiunile NATO din Afganistan. O importanță particulară o deține rata ridicată a sprijinului public pentru intergrarea euro-atlantică precum şi existenţa în Georgia a unei societăți civile bine informată şi motivată. Prezervarea acestei realități va constitui un obiectiv al acțiunilor României întreprinse în cadrul mandatului CPE.  

În luna aprilie 2014, în contextul desfăşurării „Săptămânii NATO ȋn Georgia”, Ambasada României la Tibilisi a găzduit studenţi ai diferitelor universităţi care au exprimat un real interes pentru relaţiile Georgiei cu NATO şi  a relaţiilor bilaterale cu România.

Ambasada României în Georgia va continua să contribuie la coerenţa activităţilor de diplomaţie publică organizate în cooperare cu Biroul de Legătură NATO la Tibilisi, Divizia NATO pentru Diplomaţie Publică şi cu reprezentanţii societății civile pe subiecte de interes comun pentru Georgia şi NATO.

               

Ambasada României în Georgia

Adresa: Tbilisi, Str. Lvov, nr.7, cartier Saburtalo

Telefon: 00995 322 385 310

E-mail: ambasada@caucasus.net

Web : http://tbilisi.mae.ro

 

Actualizat: Noiembrie 2014

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu asistenți ai secretarului general al NATO

22.02.2017

Alături de întâlnirea cu secretarul general adjunct, programul vizitei la sediul NATO a secretarului de stat pentru…

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu adjunctul secretarului general al NATO Rose Gottemoeller

22.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a întreprins, în…

Vizita la NATO a secretarului de stat George Ciamba

21.02.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, se va deplasa, în…