România în NATO

Punct de contact NATO-Georgia (2013-2016)

În perioada 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2016,  România a exercitat pe durata a două cicluri consecutive (2013-2014, respectiv 2015-2016) mandatul de țară NATO Ambasadă Punct de Contact (CPE). În preluarea acestei responsabilități, un rol important l-au avut atât contribuţia României la dezvoltarea relaţiilor cu partenerii, în cadrul NATO, cât şi calitatea relațiilor bilaterale.

În această calitate, România a continuat să sprijine eforturile Georgiei de integrare euro-atlantică, cooperând cu autorităţile georgiene şi cu alte state membre ale Noului Grup de Prieteni ai Georgiei, în spiritul Deciziei Summitului de la Bucureşti în vederea consolidării progreselor deja înregistrate şi fructifcăriii rezultatelor  cooperării practice dintre NATO şi Georgia.

Cooperarea României cu oficialii georgieni şi cu instituţíile statului a avut ca scop creşterea nivelului de cunoaştere a opiniei publice din Georgia privind substanța relaţiilor NATO-Georgia, importanța reformele democratice întreprinse, prevăzute în ANP, şi aprecierea Aliaților pentru contribuția remarcabilă la operațiunile NATO din Afganistan. În contextul unei rate ridicate a sprijinului public pentru intergrarea euro-atlantică, precum şi al existenţei în Georgia a unei societăți civile bine informate şi motivate, prezervarea acestei realități a constituit un obiectiv al acțiunilor României întreprinse în cadrul mandatului CPE.  

Ambasada României în Georgia a continuat să contribuie la coerenţa activităţilor de diplomaţie publică organizate în cooperare cu Biroul de Legătură NATO la Tibilisi, Divizia NATO pentru Diplomaţie Publică şi cu reprezentanţii societății civile pe subiecte de interes comun pentru Georgia şi NATO.

Începând cu 1 ianuarie 2017, mandatul de Ambasadă Punct de Contact  NATO la Tbilisi este exercitat de Bulgaria.

 

Ambasada României în Georgia

Adresa: Tbilisi, Str. Lvov, nr.7, cartier Saburtalo

Telefon: 00995 322 385 310

E-mail: tbilisi@mae.ro

Web : http://tbilisi.mae.ro

                                                                                                                                                                                            Actualizat: Martie 2017

 

 

Celebrarea Zilei NATO în România

02.04.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 2 aprilie 2017, a Zilei Alianţei Nord-Atlantice (NATO) în…

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO

31.03.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat, la 31 martie 2017, la lucrările reuniunii ministeriale a…

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO

30.03.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa mâine, 31 martie 2017, la Bruxelles, la reuniunea…